Prijzen

Hoe je € 22,- bespaart op een dagje uit

Matthijs
Afgelopen weken waren er weer flink wat artikelen te lezen over de prijzen van pretpark en dierentuin. Het AD had het over € 122,78 voor een gemiddeld gezin. Een ander onderzoek over "wat kost een dagje uit" kwam tot de conclusie dat je maar liefst € 130,- voor een gezin kwijt was en het Financieel Dagblad kopte dat een gezin ook dit jaar "weer meer kwijt was". Dat klopt allemaal, maar wij weten dat je eenvoudig kan besparen op de kassaprijzen die in die stukken worden genoemd. 

Besparen is eigenlijk heel simpel. Als je je tickets niet aan de kassa koopt, bespaar soms meer dan 50% op je ticket en daar heb je helemaal geen spaarprogramma's of ingewikkelde constructies voor nodig. In dit blog tonen we de echte cijfers. We blijken namelijk ruim € 22,- per dagje uit te laten liggen! 

De duurste uitjes 

Als je bijvoorbeeld naar de kassaprijs van de 59 uitjes op Tikata kijkt dan betaal je gemiddeld voor een bezoek aan de 5 duurste parken met een gezin van 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) € 152,20. Maar als je de beste online deals opzoekt op Tikata dan zie je dat je maar € 119,58 betaalt. Een totale besparing van ruim € 32 per uitje
  • Phantasialand € 169,- aan de kassa, € 157,- met online korting
  • Efteling: € 152,- aan de kassa, € 144,- met online korting
  • Bobbejaanland: € 148,- aan de kassa, € 76,- met online korting (maar liefst € 72,- korting!)
  • Plopsa de Panne: € 146,- aan de kassa, € 94,88 met online korting
  • Walibi Belgium: € 146,- aan de kassa, € 126,- met online korting

De goedkoopste uitjes

Als je kijkt naar de 5 goedkoopste parken (op basis van kassaprijs) dan valt op dat die parken niet zo heel veel korting geven, maar zelfs daar kan je geld besparen. Gemiddeld betaal je bij deze 5 parken € 41,46 aan de kassa en met de beste online deals € 31,66. Toch een besparing van bijna € 10,- per uitje

Stel dat je naar alle 59 uitjes op Tikata ging met datzelfde gezin (4 personen) dan betaal je aan de kassa gemiddeld € 86,77 per park, terwijl je met de beste online deals maar € 66,06 per uitje betaalt. Je bespaart dus eenvoudig € 22,- per uitje. Dat zijn dus heel andere bedragen dan in de verhalen van AD en het onderzoek van een andere kortingssite. 

Kortom: er is altijd eenvoudig korting te vinden. Als je maar zoekt naar de beste online deal. Geen zin om dat zellf te doen? Dan ben je op Tikata op het juiste adres. Wij hebben vergelijken ruim 1.500 deals voor 59 uitjes in Nederland, Belgie en Duitsland. Met- of zonder spaarpunten en bonnetjes.  

Meer info

Auteur
Matthijs
Datum
10 april 2018
Leestijd
5 minuten

Samenvatting

Het is weer de tijd van het jaar dat er geschreven wordt over de prijzen van dagjes uit (hoe duur het wel niet is, hoeveel de prijzen gestegen zijn). Wij laten zien dat je, ondanks de stijgende kassaprijzen eenvoudig tot 2 tientjes korting per dagje uit kan besparen.